”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

петък, август 28, 2009

"Обекти;" или "Въпрос на вяра"

Току що приключих с четенето на един разказ в новото списание "Обекти;".
Разказа се казва "Въпрос на вяра" и е от автора Майк Резник. Началото на самият разказ беше в миналият брой, първи за списанието. И сега в този брой беше сложена и втората част.
Майк Резник е доста популярен автор по това което прочетох за него от Уикипедия. Има много произведения и пише по специално в научно фантастичният жанр.
Накратко, става дума за един робот - Джаксън и свещенника който го притежава - преподобният Морис и за това как робота, наглед просто робот които прави това което му се каже, вниква бавно във вярата. Разказа завършва един вид със смъртта му не от чия да е ръка, а от тези, които преподобният е учил на смирение и толерантност.
В един момент се зачудих как един робот можа да повярва в Бог, да вникне в тези неща, в самата вяра. И това усещане се запази до самият край на разказа.
И изведнъж установих че робота беше по-човек от всички останали хора /използвам думите на Сис от чата ни само преди броени минути/.
Разказа си струва да се прочете, наистина ако имате възможност го вижте. Защото аз го започнах като на шега, след всичко което бях чела от първи брой, за да бъде първото нещо което дочетох като хората във вторият.
Като цяло самото списание си заслужава. Има статии от всички области общо взето. Има и доста полезни и интересни съвети които са реално приложими в интернет пространството.
Списанието се издава от "Мит прес". За съжаление за момента тиража е доста малък, но се надявам искренно скоро да се популяризира.

1 коментар:

  1. Да, списанието наистина е страхотно. Радвам се, че така спонтанно реших да си го купя и определено не останах разочарован. :) Има уникални статии в него а колективът, който се грижи за издаването му е изграден от специалисти, работили дълго време в редакцията на вестник "24 часа". А за произведението на Майк Резник не мога да кажа друго, освен че Сис много точно е определила идеята му. И най-вече адмирации към теб за доброто резюме и хубавата статия за това така интересно списание. (sun):)

    ОтговорИзтриване