”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

събота, март 27, 2010

И отново за "Град от кости"!


Хоп и пак съм тук с постче за тази книга :)
Отново благодарности към Яна, че ме запали, нищо че в момента ми се струва, че е било преди цяла вечност когато циклех да го чета на английски на телефона :D Taка е то, времето си тече неусетно напоследък...
И така, от писателката Касандра Клеър това е първата книга от трилогия със загадъчното име "Реликвите на смъртните". "Град от кости" ни запознава основно с героите на трилогията: Джейс и Клариса, Алек и Изабел, както и останалите второстепенни поне за тази книга герои. Историята се заплита около мистериозните способности на Клеъри (Клариса) Фрей и внезапното ужасяващо изчезване на майка и. Интригите и обратите в книгата изобщо не са малко, както и изненадите във връзките и характерите на героите. Ето няколко кратки характеристики:
Клариса Фрей - Клеъри е главната героиня в книгите. Червенокоска с уникална дарба за рисуване открива че има необичайни способности когато започва да вижда хора и същества, които другите не виждат. Всъщност този, който вижда, е Джейс Уейланд - русокос, саркастичен и привлекателен, Джейс е ловецът, убил най-много демони за възрастта си. Смел до безумие той скача в лапите на смъртта биейки се с какви ли не същества за да запази живота на Клеъри по време на търсенето на мистериозно изчезналата и майка. Помагат му Алек и Изабел - деца на ловци на сенки, живели целият си живот в защита на нашия свят от набезите на гадинките от други измерения.
Като цяло книгата е интересна и ви хваща още от първата глава. Интриги и напрежение не липсват, приключения също. Една книга с много приятелство в нея, с опасности и смелост, както и звънца любов и романтика. И най-вече с много примери как трябва да се борим за това, което искаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар