”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

сряда, март 24, 2010

"Blood ties"


Да си кажа честно малко ме мързи да пиша на ново ревюто но хайде, няма да го публикувам на английски. Преди известно време, да кажем две седмици условно, приключих с гледането на двата излезли сезона на това сериалче. Не мога да кажа че беше особено оригинално, не мога да кажа и че беше съвсем по книгите (книгата, понеже съм чела само първата досега де). Започнах го с намерението да видя има ли изобщо нещо общо. Е имаше... в първите два епизода, и на моменти и в останалите епизоди. Има точно направени случки, реплики на моменти. После с течение на епизодите вече започнах да се чудя дали изобщо има смисъл да го гледам при положение че се превърна в нещо като "Свръхестествено" само където вампира беше от добрите момчета и имаше мааалко повече връзка с реалността. Хареса ми идеята че действието се развива в Канада, а не в Америка. Въпреки че не бих отказала нещо такова и в някоя европейска дестинация, разбирате защо предполагам.
Но да се върна към сериала.
Създаден по поредицата книги на канадската авторка Таня Хъф, сюжета се върти около Виктория "Виктори" Нелсън (виктори - победителката) - бивше ченге - най-доброто в града - и настоящ детектив. Живота и работата и се променят коренно, когато през прага и минава Кориин - младо момиче облечено в черно, което в последствие става неин помощник в борбата със свръхестетвените гадини плъзнали из града. Заедно с Корийн идват и странностите: първо магнетичният и чаровен Хенри Фицрой (изигран от Кайл Шмид - "Заветът"), а след това и всякакви същества чието съществуване е мислела за глупост и митология. Голяма роля в историята в сериала, особено във втори сезон, има и актьора Дилън Нийл, който влиза в кожата на бившият партньор на Вики (изиграна доста добре от Кристина Кокс), Майк Селучи. Колкото блестящ в работата си толкова и саркастичен, Майк изобщо не се радва на присъствието на Хенри около Вики. Интересни са сцените на споровете и изобщо разговорите им. На края на втори сезон (трети е заплануван, но все още незаснет) Вики трябва да направи избор, който вече не засяга самата нея, но и хората около нея.
Сериала е хубав откъм сюжет и актьорски състав, а щеше да е и още по-интересен и актуален ако не беше скорошният бум на филми, книги и всякакви неща с вампири в тях. Понеже съм чела само първата книга от поредицата "Blood books" се върздържам от особен коментар до колко нещата които пише в останалите ги има или не, но сравнително се придържат към историята и случките описана от Таня Хъф. Като цяло сериала си заслужава ако си падате по фантастика свързана малко или повече с нашия свят и реалността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар