”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

петък, май 14, 2010

"С дъх на канела"

"Dear John" с българско заглавие "С дъх на канела" e романтичен филм направен по бестселъра с едноименно заглавие на небезизвестният писател Никалъс Спаркс. От автора на "Тетрадката" ("The notebook") тази година излизат две продукции по негови творби: "С дъх на канела" с участието на Чанинг Тейтъм ("Step up") и "Последната песен" с известната тийн певица и актриса Майли Сайръс.
"С дъх на канела" разказва за живота на един американски войник - Джон - в чиито образ се превъплътява господин Тейтъм. По време на своя двуседмичен отпуск след мисия той се завръща у дома, където го чака баща му. Тогава се запознава и с чаровната студентка Савана изиграна от Аманда Сейфрид. За тези две седмици те се сближават и между тях пламва любов. През следващата година, след заминаването на Джон за да служи на страната си, и на Савана за да довърши обучението си, те поддържат връзка единствено чрез писма. Всяко от тях е пълно с дълбоки чувства. Докато един ден Савана престава да пише, след като на Джон му се налага да остане на служба след атентатите 2001 година . Следващото и писмо съдържа кратко обяснение и съобщава че се е сгодила...
Драматичен, но и романтичен филм, който оставя човек с много мисли и догадки за това колко относително е всичко и каква точно е съдбата на героите и вътрешните им борби.
Kaто цяло този писател е специализирал в писането на романтични романи с дълбоко заложен смисъл. В тях никога няма еднозначно щастие или нещастие. Има и от двете, от солта и сладостта в живота, но никога от двете по прекалено много.
"С дъх на канела" е един от онези филми, които ще ви накара да се усмихвате и да плачете и да чакате с нетърпение развитието на историята и въпреки скрития смисъл и избързването на сценаристите на моменти, накрая всичко си идва на мястото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар