”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

сряда, май 19, 2010

"Изгубеният символ"

Миналата есен писателят разбунил толкова много духове в религиозен аспект Дан Браун издаде поредната си успешна книга "Изгубеният символ".
Аз за съжаление успях да стигна с четенето до нея едва преди две седмици, но още с изчитането на първите няколко страници останах завладяна от атмосферата на мистика и тайни която притежава. Когато продължих да чета се запалих изключително много и нямах търпение да разбера игрите и тайните на всички участници в историята и оставах изненадана непрекъснато от обратите.
От историческа гледна точка книгата е изключително изпипана откъм личности и реални обекти и предоставя интересни факти за тях. Отново главният герой е професор Робърт Лангдън известен от предните две книги "Шестото клеймо" и "Шифъра на Леонардо". Също като тях и тази книга от поредицата разказва за грижливо крита тайна пазена много векове наред и чието решение се крие в самото сърце на една от най-могъщите държави на планетата, а именно Вашингтон, федерален окръг Колумбия.
Когато на Робърт изненадващо се обаждат с покана да изнесе реч пред множество влиятелни хора в една от най-известните зали на Капитолия, той приема без капка съмнение че това може да бъде едно от най-опасните неща в които се забърква. Подведен от неизвестен човек, представил се за секретар на един от най-добрите му преподаватели и приятели, Робърт заминава с изпатеният му частен самолет директно за Вашингтон от Европа. След изтощителният полет вместо пред вълнуваща реч, Лангдън е изправен пред нещо ужасно, оставено специално за него, което го принуждава да тръгне по следите на един от най-легендарните артефакти на масоните, запознава го с главният директор на ЦРУ и му се налага за една нощ да разшифрова и докаже легенда, в която дори не вярва за да спаси приятеля си, а в последствие и сестра му от опасна личност промъкнала се сред най-високите кръгове на масоните единствено с цел разкриването им пред света.
Книгата е завладяваща, динамична и наситена с факти и исторически факти вплетени по възможно най-добрият начин за да се привлече читателя. Изключително добро четиво, което препоръчвам на хората, които се интересуват от загадки и приключения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар