”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

петък, май 14, 2010

"Мисия Лондон"

Трябва да си призная, че бях голям скептик за този филм. По принцип аз съм от хората, които не гледат български филми особено често и общо взето едва ли не са отписали бг киноиндустрията. Един епизод на "Забранена любов" и "Стъклен дом" не съм изгледала и си го признавам.
И думата ми беше за "Мисия Лондон"... първият български филм излязъл по кината от доста време насам отнесе както много критики, така и много хвалби. С режисьор Димитър Митовски и в главните роли актьори, които сме свикнали да гледаме от телевизионният екран като Юлиян Вергов, Любо Нейков и Коцето Калки, този филм е невероятна комедия достойна за големият екран.
Варадин Димитров (Юлиян Вергов) е новият посланник в консулството ни във Великобритания. Той е изпратен със специлна мисия и се ползва лично с благоволението на първата дама на България - Деворина Селянска - изиграна от Ернестина Шинова. Той е изпратен там не за да се справи с безхаберието на българската управа там, не за да присъства при обсъждането на важен дипломатически въпрос, а с единствената цел да успее да уреди Кралицата на Великобритания да посети предстоящия прием на съпругата на президента даван там. Когато горкия човек пристига, му се налага да се справя със всякакви каши и безхаберия които се вършат в посолството. Там среща и младата българска студентка Катя, която в последствие се оказва с доста екзотична професия. В последствие след подвеждане Варадин попада сред схема от измами и една PR агенция, осигуряваща имитатори на известни личности за по-усамотени представления. Така отново среща напусналата дома си в посолството Катя.
Един филм изпълнен с много смях, тънки намеци, една наемна убийца, руски мафиоти и много патици с чипове. :) Препоръчвам го горещо на всеки, който все още не го е гледал! И както имаше една група във ФБ, нека вместо да пълним джобовете на режисьорите от Холивуд, които и без това са си доста пълни, нека подпомогнем бг киното за да се правят повече качествени филми :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар