”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

неделя, юли 04, 2010

"Седемте смъртоносни чудеса"

Ето че дойде времето да напиша ревю и за тази книга :)
Нещото което стана причина да я прочета всъщност беше нещо като фикшън написан от една позната и когато Стефи ми я даде да я прочета бях доста ентусиязирана и я започнах веднага. Единственото, което мога да кажа е че я изгълтах на един дъх почти! Увлече ме много и изведнъж се оказа, че от доста отдавна ми се е четяло нещо подобно - динамично и въпреки това страшно интересно и напрегнато.
Малко в стил Индиана Джоунс книгата е написана по уникален начин който те кара като я вземеш и да не я пуснеш докато не я прочетеш! :)
Преди 4500 години на върха на Голямата пирамида в Гиза е стоял величествен златен пирамидион. Той обаче е престоял на върха доста кратко време, след което е бил свален и разрязан на 7 части пренесени незнайно къде. В днешни дни три сили се впускат в преследване на тези части пръснати по цялото земно кълбо. На карта е заложено съществуването на света, наградата е най-голямата власт и разбира се великите сили: Америка и Европа се впуснат в свирепата битка и надпревара жадни за властта която пирамидиона дава. Но в плановете си не са предвидили 9 човека - коалиция от малки нации, излъчили хора, твърдо решени да не допуснат двете сили да се доберат до върховната власт. Тези девет човека - военния Джак Уест с позивна Ловеца, професора по история Макс Епер, новозеландеца с позивна Скай Монстър, двамата ирландци Зоуи и Лиам Кисейн с позивни Блъди Мери и Убиеца, ямаеца Ноди, принц от саудидска Арабия, агент на шпионската агенция Мосад и най-накрая и десет годишно момиче на име Лили притежаващо уникална дараба от съдбоносно значение за мисията - трябва да предодвратят както края на света, така и властта от попадане в ръцете на двете враждуващи фракции. А това изобщо не се оказва лека задача! Джак и екипа му трябва да минават през различни капани съревновавайки се с времето дадено им от древните велики архитекти построили Седемте древни чудеса на света, и преднината която имат или нямат пред европейците или американците. Наглед това е невъзможно, още повече за времето което имат, 7 дни, преди крайния срок в който пирамидиона трябва да е на мястото си. Дали Джак и международният му екип ще се справят? Прочетете сами :)

4 коментара:

 1. :P Хващай да четеш тогава и "Шестте свещенни камъка" пак е с Джак и компания и има връзка с Пирамидоните ;) Като цяло Райли е страхотен автор и един от любимите ми.

  ОтговорИзтриване
 2. Прочетох я :D Че и продължението и прочетох и си купих и още една негова ама нз кога ще я чета :D

  ОтговорИзтриване
 3. А автобиографията прочете ли му, ааа? Култова! xD

  ОтговорИзтриване
 4. Хей, тъкмо и аз написах ревю за споменатата книга :) - http://dredybg.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

  ОтговорИзтриване