”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

сряда, юли 14, 2010

"Град от пепел"


И така... Имам вече два поста с информация за първата книга, "Град от кости", както и за поредицата като цяло. Е, сега ще ви затормозя и със кратичко ревю за втората книжка :)
След "Град от кости", или иначе казано след бягството на Валънтайн от Ню Йорк през портала на остров Рузвелт и след отказа на Джейс да го последва в Идрис, историята продължава своя ход с пълна сила.
Клариса Фрей наистина би искала да прекарва повече време с най-добрият си приятел, но това като че ли не интересува останалите в новото и обкръжение. Е, поне повечето от тях, за които Саймън е просто един мундан нахлул в неособено мирният им живот. А накуп на странните и отношения с Джейс и това, че той е заподозрян в съюз със Валънтайн от отмъстителната Инквизиторка пристигнала чак от Идрис за да разследва последните събития, започват и убийства на деца долноземци. Това заплашва да разпали война между Децата на нощта, вампирите, и останалите раси, пострадали от нападенията. По средата на всичко това са нефилимите, които също са в криза след завръщането на Валънтайн от мъртвите, и които трябва да се опитат да поддържат крехкият мир постиган години наред единствено благодарение на Съглашение, подписвано на всеки 4 години. Дали зад всичко стои някой, който се опитва да нажежи обстановката още повече или наистина кръвопийците са виновниците за това, за което ги обвиняват? Ще видите сами :)
В продължението на "Град от кости" отново ще видим много динамични събития, обрати в отношенията между героите, както и един повратен обрат в съдбата на един от тях и една наистина мащабна битка проведена в средата на една река :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар