”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

вторник, ноември 02, 2010

"Краткият втори живот на Бри Танър"


Написана от Стефани Майер (както всички добре знаем, авторката на сагата "Здрач"), тази наглед тъничка книжка ни връща обратно в света на Едуард и Бела, но през съвсем различни очи. Самата им връзка е съвсем леко засегната в историята. Акцентира се предимно върху живота на създадените от отмъстителна вампирка "новородени".
По-голямата част от историята се развива в Сиатъл, Сащ, и покрайнините му. Бри Танър, главната героиня, е 16,17 годишно момиче превърнато във вампир няколко месеца преди действието. Тя е едновременно като повечето си събратя, взета от улиците, и заедно с това е много по-различна - Бри, за разлика от тях, може да мисли. Това я довежда до неочаквани разкрития и чувства дори за самата нея. 
Но тя няма време. Книжката не случайно се казва "Краткият втори живот...". А който е чел "Затъмнение" знае какво се случва.
Книгата е интересна до някъде, въпреки че след като знаех какво става в крайна сметка краят ми беше известен и това донякъде обезсмисляше нещата. Като изключим това ми беше интересно да видя една различна гледна точка и да се потопя отново с така комерсиализирания вече свят на Кълън и Бела.

2 коментара:

  1. Ако си спомняш още преди няколко месеца ти обърнах внимание върху тази книга в книжарницата между Попа и Славейков(Пингвините мисля)и тогава поне беше доста скептична :)

    ОтговорИзтриване
  2. Спомням си, да :) Сега я прочетох и това ми е мнението :)

    ОтговорИзтриване