”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

понеделник, ноември 22, 2010

Princess Anastasia

Е, смейте се колкото искате, но това е.
Този пост е точно за това, за което сигурно мислите. Мда. Детско филмче. :)
Въпроса е, че не е просто за кое да е филмче, а за любимото ми такова.
Както някои от вас сигурно знаят, имаше един период в социалната мрежа Facebook, където имам по някаква случайност (или пък не) профил, тези дни, в който вместо свои снимки, на профилите си потребителите поставяха картинки на своите любими анимационни герои. :) . Всъщност идеята беше нещо ново и интересно, не просто поредния отегчителен спам, който бих отбягнала. Изненадващо беше колко много от приятелите ми си поставиха детските любимци на профилите всъщност. Присъединих се с няколко дни закъснение към инициативата :)
Първо бях Котарака в Чизми от поредицата "Шрек". Е да, обаче първо, като същинско дете не ми беше чак такъв любимец. Все пак филмите ни досенесоха образа на мъркащото животинче като толкова сладко анимирано същество. И въпреки че винаги съм харесвала котките, а и Puss in boots в частност, все пак картинката някак не си беше на мястото на профила ми. Реших да я сменя и след доста търсене намерих това, което търся. И това ме накара отново да намеря любимия си анимационен филм от детските години.
Вярно, отне ми доста време да го намеря всъщност. Още преди време като го търсех го нямаше на особено много места. Но след упорито търсене и мрънкане наум го изтеглих и изгледах преди малко.

Русия, 1916 година.
На трона в империята е император Николай. Анастасия е едно от най-малките деца на императора. Родена в разкош и силно привързана към семейството си, тя не иска да се раздели с баба си, която заминава за Париж. Възрастната императрица и подарява медальон, ключ за музикална кутия с голямо значение. В разгара на празненството по случаи 300 годишнината от царуването на Романови обаче, се появява неочакван и нежелан гост...
Само за една нощ е извършен преврат и царското семейство се опитва да избяга. Малката Анастасия държи да вземе музикалната си кутия със себе си и тя и баба и биват спасени от момче от прислугата. Бягайки обаче, детето се губи...
Десет години по-късно, момиче на име Аня излиза от пансион някъде в Русия. Тя не помни миналото си, единственото, което има, е медальон, с надпис "Заедно в Париж" и избор...

Казано е, че човек остарява едва когато детето в него си отиде.
Ако е така, аз бих си пожелала детето в мен никога да не умира, за да се радвам винаги на такива филми. В него има всичко: историческа нотка, романтика, модерно казано екшън, драма... и не на последно място прекрасна музика... :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар