”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

неделя, декември 19, 2010

Easy A?

Лесна, А?
Самият надпис на брошурата не ви ли звучи интригуващо:"Пораздуханата и напълно невярна история за краха на добрата ми репутация"?!
Няма начин просто да не ви привлече заедно със странното изражение на актрисата! Както и останалите пикантни думички ако става на въпрос :)
Накратко, "Лесна А" (има доста спекулации всъщност около точното заглавие) е неангажираща забавна тийн комедия. Тя разказва за определен период от време от живота на Олив Пендергаст (Ема Стоун). Героинята на Ема, учеща в обикновена гимназия в някакво градче в САЩ, е, както се казва, "световно неизвестна" за съучениците си. Тя е отличничка, порядъчно момиче и въпреки всичко, добър човек.
И така изглежда за всички, докато един прекрасен слънчев ден лъжа в една тоалетна не срива напълно репутацията на доброто момиче. А новините се разпространяват с мълниеносна скорост в това училище! От напълно неизвестна, Олив се превръща почти в звезда. Малко по малко момичето осъзнава новия си статут, докаран с лъжа, и решава да се възползва от него в името на добра кауза. Но след тези дребни на вид лъжи следват нови и нови все по-сериозни, докато ситуацията става неконтролируема...
Всъщност ако гледате под повърхността, "Лесна А" е и филм за приятелството, за добрите дела (които не остават ненаказани ;) ) и... любовта. Прекрасен начин за разпускане, но и за замисъл. Естествено, всеки избира дали да мисли или разпуска или и двете! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар