”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill

понеделник, май 30, 2011

Love.net

Ставаш. Включваш компютъра. Пощата, новините, фейсбук. И отново още поне няколко пъти през целия ден. Пристрастеност нали? Да си в крак с новостите, с приятелите си, с клюките. А има хора, за които това е начин на социален живот. Това творение на българското кино навлиза дълбоко точно в това измерение на нещата.
Love.net е една от най-новите български продукции, която засяга една доста наболяла и може би твърде омаловажавана тема за обществото - социалните мрежи. Режисиран от Илиян Джевелеков и с участието на предимно младото поколение актьори в киното ни, филма предоставя в сюжетната си линия възможност зрителя да се постави на мястото на героите на историята му. Като формат малко може би напомня на един небезизвестен коледен филм - всеки има връзка с някого и всички са свързани. В един момент се оказва и с нещо повече от просто роднински връзки, брак или приятелства.
Няма отделен главен персонаж, много са, като всеки един от тях е важен сам по себе си за историята чрез възприятията си за реалността и илюзията в мрежата. И за любовта. В абсолютно всичките и възможни измерения - сексуалната любов, братската любов, любовта от разстояние, любовта, погубена в разпадащ се брак, майчината любов...
Един филм за  сайтовете за запознанства, чувството за загуба, огорчението и сближаването, реалното и илюзията. Филм за любовта и начините да намериш другия до голяма степен без да загубиш себе си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар